Laden Evenementen

Voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Hasselt

04 sep 2019 | Bibliotheek Hasselt | Gratis

Elke woensdagmiddag van 15.00 tot 15.30 uur is er een voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hasselt. Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer! Bovendien is voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind.

Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan

In de tweede plaats leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert ook de fantasie van het kind.

Veel redenen dus om dit voorleeshalfuurtje te organiseren!
Met behulp van een aantal vrijwilligers die ervaring hebben met het voorlezen aan kinderen vindt deze activiteit plaats in de Bibliotheek Hasselt. De SCAB en de Bibliotheek Zwartewaterland hopen dat er veel kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar zullen komen luisteren naar de mooie verhalen. Er zal elke week door een andere voorlezer worden voorgelezen. De voorleesvrijwilligers zijn Gerda Buter, Henk Prins, Willy Swint, Jacob Visser, Anneke Ferwerda en Bertine Brinkman. De coördinatie is in handen van Corrie Folkersma.

Deel dit:
Terug naar agenda

Gegevens

Datum:
04 sep 2019
Tijd:
15:00 - 15:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Deel dit: