Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cursus over hedendaagse kunst – AFGELAST

17 sep 2020 | Bibliotheek Hasselt | 35 euro (25 euro voor SCAB-vrienden)

Wat zorgt ervoor dat kunstenaars nieuwe wegen inslaan? Zijn het politieke, economische of sociaal-culturele ontwikkelingen? Voelen ze zich uitgedaagd voelen door vroegere kunst? Zoek mee naar het antwoord tijdens de tweewekelijkse cursus kunstgeschiedenis die in september van start gaat.

De cursus is een vervolg op de eerste reeks lessen geschiedenis van de hedendaagse kunst. Dit maal staat de vraag centraal wat kunstenaars ertoe brengt hun blik te verruimen. Het gaan dan vooral om de westerse kunst – en de commentaren daarop – vanaf de jaren zestig. Officieel is dat hedendaagse kunst. Kunst uit de vroegere twintigste eeuw heet moderne kunst. Maar de scheidslijn is niet absoluut; veel kunstenaars vallen in beide categorieën. Ben van Haaster, docent beeldende vorming aan de RSG Tromp Meesters in Steenwijk, vertelt er alles over.

De cursus kunstgeschiedenis bestaat uit zes lessen, te beginnen op 17 september en vervolgens op 1 , 15 en 29 oktober en 12 en 26 november. De lessen zijn steeds op van 20.30 tot 22.00 uur in de bibliotheek in Hasselt. Deelname kost 25 euro voor vrienden van de SCAB en 35 euro voor niet-vrienden. Wie wil meedoen, kan zich opgeven via SCAB-Hasselt@hotmail.com of het formulier in de bieb.

Deel dit:
Terug naar agenda
Deel dit: