Laden Evenementen

Cursus: Muziek uit het interbellum

09 nov 2020 | Bibliotheek Hasselt | € 5 per les, € 12,50 voor 3 lessen

De SCAB presenteert dit najaar een driedelige cursus over muziek uit het interbellum. In de jaren tussen de twee wereldoorlogen is op muziekgebied namelijk enorm veel gebeurd.

Componisten als Stravinsky, Bártok, Groupe des Six en La Jeune France braken met de door Schönberg geïntroduceerde twaalftoonsmuziek en atonale composities en grepen terug naar oude vormen en schema’s. Het is de tijd van het neoclassicisme, het expressionisme en de symfonische jazz. 

De muziekcursus is op de maandagen 9, 16 en 23 november, steeds van 20.00 tot 22.00 uur. Tijdens de eerste twee avonden gaat het over de vraag wat componisten dreef om de stroming ‘Schönberg’ te verlaten en hoe zich dat vertaalde in hun composities. Op de de derde avond staat een bijzonder werk van Igor Stravinsky centraal.

Docent op deze avonden is Stef Joosen, zoon van dirigent, musicus en muziekpedagoog Ber Joosen. Stef studeerde aan het Twents Conservatorium in Enschede. Hij was bijna veertig jaar leraar muziek op middelbare scholen in Arnhem en België. Sinds 2019 geniet hij van zijn pensioen.

Wil je meedoen? Geef je dan op in de bibliotheek van Hasselt of via scab-hasselt@hotmail.com. Deelname kost 5 euro per les of 12,50 euro voor drie lessen.

Deel dit:
Terug naar agenda

Gegevens

Datum:
09 nov 2020
Tijd:
Evenement Categorie:

Organisator

SCAB

Overige informatie

Aangepaste prijs
€ 5 per les, € 12,50 voor 3 lessen
Deel dit: