Agenda

Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten die door SCAB en de werkgroepleden worden georganiseerd. Voor meer informatie kunt u terecht bij ons: contactformulier of e-mail adres: SCAB-Hasselt@hotmail.com 

Expositie

Juni/september 2018

Bote de Vries schildert in de stijl van Jopie Huisman en Henk Helmantel;realistische taferelen uit het leven van alledag. Begonnen als autodidact, maar de laatste jaren volgt hij hiervoor ook cursussen in Deventer. Hij is een liefhebber van kunst: schilderkunst maar ook keramiek en bezoekt daarvoor veel tentoonstellingen en galeries. In de leeszaal zijn deze zomer schilderijen van alledaagse dingen te bewonderen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Cabaret door Nathalie Baartman

Zaterdag 22 september 2018

De opening van het SCAB seizoen vindt weer plaats in de Molen in Hasselt met een optreden van de cabaretière Nathalie Baartman.

Op haar achtste komt Nathalie voor het eerst in aanraking met een orgel, een prachtig instrument met indrukwekkende knopjes. Ook begint ze dan verhaaltjes te schrijven, allemaal met tragische afloop. In haar opleiding tot dramatherapeute ontdekt ze dat kleinkunst haar grote passie is. Voor haar eerste programma STAM ontvangt ze tijdens het Cameretten cabaretfestival de persoonlijkheidsprijs.

Twee theaterprogramma’s later ontvangt ze lovende kritieken in de pers, die vindt dat ze niet in een hokje te stoppen is met haar bijzondere kijk op de wereld en geheel eigen logica. Herman Finkers is een groot bewonderaar van haar, ze komt naar Hasselt met haar nieuwe voorstelling ‘Breek’.

Datum: Zaterdag 22 september 20:00 uur
Locatie: de molen
Prijs: € 10,- voor leden, € 15,- voor niet-leden
Kaartverkoop vanaf 1 augustus

Cursus literatuur

Dinsdag 25 september t/m 23 oktober 2018

Op ons verzoek geeft Jan Kristen een vervolg op de literatuurcursus van afgelopen seizoen. Deze wordt weer gegeven op de dinsdagochtenden in de bibliotheek Hasselt van 10.00 tot 11.30 uur. Kosten zijn 5,- euro per ochtend of 20,- voor de serie van vijf ochtenden.

De start is op dinsdag 25 september; het onderwerp is dan de gedichten van M. Vasalis. (‘ Ik droomde dat ik langzaam leefde’ ). Vasalis is het pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans. In 1940 debuteerde zij met de bundel ‘Parken en woestijnen’. Haar werk is veelvuldig bekroond, onder meer met de Constantijn Huygensprijs in 1974 en de P.C. Hooft-prijs in 1982.